Hoe werkt WordPress?

WordPress is een systeem voor het bouwen en beheren van een website, het wordt geïnstalleerd op een webserver. Wereldwijd zijn meer dan 60 miljoen websites gebouwd met WordPress. Het wordt gebruikt voor allerlei verschillende soorten websites, zoals bedrijfswebsites, weblogs en webwinkels. Maar hoe werkt WordPress nou eigenlijk?

WordPress thema: kies je ontwerp

WordPress werkt door middel van thema’s. Dit zijn sjablonen die de lay-out, kleuren en lettertypes bepalen van een website. Je gekozen thema werkt door in je hele website. Een thema kun je ook zo weer wijzigen met één muisklik. Op internet zijn veel WordPress thema’s beschikbaar, vooral veel gratis thema’s. De kwaliteit van deze thema’s is wisselend, er is altijd een kans dat de code van een thema een virus of kwetsbaarheden bevat die gebruikt worden door hackers. Ons advies is om alleen WordPress thema’s van betrouwbare ontwikkelaars te gebruiken. Veel thema’s bevatten overbodige functies waardoor ze erg zwaar zijn en je website traag maken. Let dus goed op bij het kiezen van een thema.

WordPress uitbreiden met plug-ins

WordPress is eindeloos uit te breiden met plug-ins. Plug-ins zijn programma’s die extra functionaliteiten toevoegen aan WordPress. Deze functies zijn bewust niet toegevoegd aan WordPress zelf, zodat het systeem klein blijft. Dit maakt het werken met WordPress gemakkelijker. Met de plug-ins kun je WordPress zo inrichten als je zelf handig vindt. Er zijn momenteel maar dan 29.000 plug-ins beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn het contactformulier, de webshop, een forum en een evenementenkalender.

Hoe werkt WordPress? Zelf je eigen site bouwen!

Als je jezelf afvraagt: hoe werkt WordPress? Dan is de WordPress training geschikt voor jou. Tijdens de training maak je samen met de trainer in één dag je eigen website en leer je alles wat je moet weten over WordPress om een eigen website te onderhouden en beheren. Daarnaast ontvang je van ons ook een gratis thema voor je eigen website, dat geoptimaliseerd is voor conversie, Google AdWords en SEO. Vraag meer informatie aan!