WordPress leren - Waarom WordPress?

Aan het gebruiken van WordPress zitten veel voordelen. Daarom is WordPress leren zeker de moeite waard. Het wereldwijde marktaandeel in Content Management Systemen (CMS) is ruim 20%, hiermee is WordPress het populairste CMS systeem ter wereld. Daarnaast wordt het systeem wereldwijd voor elk type website gebruikt en zijn er 29.000 plug-ins beschikbaar waarmee de meest uiteenlopende mogelijkheden kunnen worden toegevoegd. Het aantal plug-ins voor WordPress groeit dagelijks. Andere voordelen zijn:

  • Het is gratis
  • Er zijn weinig systeemvereisten
  • Uitstekende vindbaarheid in Google
  • Het is snel

Technische vaardigheden

Bij het zelf bouwen van een WordPress website is een aantal technische vaardigheden vereist. Deze technische vaardigheden zijn: verbinding maken met de server door middel van een FTP programma, WordPress installatie met behulp van het ‘wp-config’ bestand, werken met thema’s (ontwerpen) en werken met plug-ins. Dit technische deel kun je ook tijdens de training door de trainer laten uitvoeren; je hoeft het niet perse zelf te kunnen.

Overige vaardigheden

Naast de technische vaardigheden zijn er ook nog een aantal andere vaardigheden die komen kijken bij het bouwen en beheren van een WordPress website:

  • Pagina’s optimaliseren voor vindbaarheid in Google
  • Website doormeten met Google Analytics
  • Redactionele vaardigheden in WordPress
  • Navigatiestructuur en menu maken

WordPress leren met de WordPress training

Met de WordPress training leer je in één dag alle basisvaardigheden die je nodig hebt om een WordPress website te bouwen en te onderhouden. Aan het eind van de dag heb je samen met de trainer je eigen website gemaakt en ingericht. De training wordt gegeven door een deskundige met veel praktijkervaring, hij geeft waardevolle tips voor het maken van een effectieve website. Daarnaast ontvang je bij de training een gratis thema (ontwerp) die geoptimaliseerd is voor conversie, Google AdWords en SEO.

Je kiest uit de beschikbare onderwerpen zelf de dingen die je graag wilt leren van WordPress. Als je geen techniek wilt leren, dan laat je dat door de trainer doen en richt je jezelf bijvoorbeeld op het beheren van de inhoud. Je bepaalt zelf de inhoud en het niveau van de training!