Werken met WordPress

Bij het werken met WordPress komen veel verschillende zaken kijken. Een aantal vaardigheden komen vaak terug wanneer je met WordPress bent gaan werken. Inloggen bij WordPress, teksten aanpassen, nieuwe pagina’s maken en foto’s uploaden zijn voorbeelden van dingen die je vaak zult doen. Het installeren van WordPress of het installeren van een nieuwe plugin zul je waarschijnlijk als redacteur niet zo vaak gaan doen. Als je gaat leren werken met WordPress, kijk dan goed naar de functies die je vaak gaat gebruiken en focus daarop bij het leren.

Inloggen in WordPress

Om aan het werk te gaan in WordPress, moet je eerst inloggen. Dit doe je via een aparte URL. Op deze pagina kun je inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wanneer je dit niet hebt, kun je dit opvragen bij je webbouwer. De URL is als volgt opgebouwd:

  • Je typt de URL van je website in.
  • Voeg hier /wp-login.php aan toe
  • Een voorbeeld hiervan is: www.wordpress-training.nl/wp-login.php.

Teksten aanpassen in WordPress

Zodra je bent ingelogd in WordPress kun je teksten gaan aanpassen. De opmaak van de teksten kun je instellen met de ingebouwde tekstbewerker. Ook kunnen er foto’s in de tekst worden geplakt. WordPress bewaart alle versies van eerder opgeslagen teksten. Dus als je een foutje hebt gemaakt, kun je de oorspronkelijke tekst gemakkelijk weer terug halen. Teksten die je wilt tonen op je website kun je openbaar publiceren of afschermen met een wachtwoord.

Foto’s uploaden in WordPress

Het uploaden van foto’s is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. WordPress ondersteunt .jpg, .jpeg, .png en .gif formaten. De afbeeldingen worden door WordPress automatisch bijgesneden, hier hoef je zelf dus niets aan te doen. Afbeeldingen kun je gebruiken op pagina’s en in berichten op je website. Als je een afbeelding uploadt kun je ook de alt-tekst invullen, dit is belangrijk voor de vindbaarheid in Google afbeeldingen. Tot slot kun je ook PDF en Office bestanden uploaden. Deze worden dan niet als afbeelding, maar als download weergegeven op je website.

Leren werken met WordPress

Tijdens onze WordPress training wordt geleerd hoe je moet werken met WordPress. De genoemde vaardigheden worden ook uitgebreid behandeld tijdens de training. Wil je graag leren werken met WordPress, dan is deze training iets voor jou. De WordPress training is helemaal op maat gemaakt, dus sluit precies aan bij je eigen situatie. Vraag meer informatie aan over de training!